Η κοπή της πίτας της Κ.Σ.Ε αφορμή για την προβολή του κυνηγίου και των θέσεων μας σε πολιτικούς και φορείς. Θετικό κρίνεται το αποτέλεσμα της. Αφού οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι  πρέπει και σε άλλους τομείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των κυνηγών, στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος ως φυσικό πόρο.

 

Για μια ακόμη χρονιά η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με την Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, πραγματοποίησαν, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την καθιερωμένη κοπή της πίτας, στην οποία παρευρέθησαν Βουλευτές και εκπρόσωποι της Ν.Δ., του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της ΔΗΜ.ΑΡ., και του Κ.Κ.Ε., καθώς επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του νομικού κόσμου, περιβαλλοντικών και άλλων φορέων, του κυνηγετικού Τύπου, μέλη των Δ.Σ. όλων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της χώρας και Συλλόγων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος.   
Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Ν. Παπαδόδημας και ο Πρόεδρος της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος κ. Ν. Σταθόπουλος, στις παρεμβάσεις τους:


1.    Υπενθύμισαν ότι το κυνήγι αποτελεί για την Ελλάδα μεγάλη πολιτιστική αξία και συνιστά μια σταθερή παράμετρο της κοινωνικής ισορροπίας στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας, με σαφή φαινόμενα ρήξης του κοινωνικού ιστού.


2.    Υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο του κυνηγίου στην πραγματική οικονομία, με τις κάθε μορφής άμεσες και έμμεσες δαπάνες της κυνηγετικής δραστηριότητας, που ανέρχονται κάθε χρόνο στο ποσό του, περίπου, 1,5, δις Ευρώ!, σύμφωνα με επίσημη μελέτη από εξειδικευμένο φορέα που έγινε πριν από 1,5 χρόνο. Με αποτέλεσμα τη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας που υπάρχουν γύρω από αυτή τη δραστηριότητα, και τα επίσης σημαντικά έσοδα που εισπράττει το Κράτος!


3.    Έκαναν ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η οποία εξασφαλίζει αποτελεσματικά τη φύλαξη της πανίδας και του δάσους και απέδωσε τα εύσημα στους θηροφύλακες μας, για το έργο που επιτελούν, το οποίο στοιχίζει ακόμα και τη ζωή τους.


4.    Τόνισαν ότι το κυνήγι στη χώρα μας, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, βρίσκεται υπό διωγμό ακόμα και από Δημόσιες Υπηρεσίες, δημόσιους φορείς και βέβαια, όπως πάντα, από τους οικολογούντες των αντικυνηγετικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.


5.    Ζήτησαν την ενεργό συστράτευση των πολιτικών και αυτοδιοικητικών για τη διατήρηση, συνέχιση και βελτίωση της κυνηγετικής δραστηριότητας.


6.  Τέλος, τόνισαν ότι το τεράστιο έργο που προσφέρουν οι κυνηγετικές οργανώσεις στη φύση, με έργα και όχι με λόγια, χρηματοδοτείται αποκλειστικά με χρήματα των κυνηγών και όχι με χρήματα του Δημοσίου που πηγαίνουν, άλλωστε, σε άχρηστα προγράμματα και μελέτες των ΜΚΟ και μάλιστα των αντικυνηγετικών ΜΚΟ.


Κατά τις παρεμβάσεις τους οι καλεσμένοι μας, τόνισαν ιδιαίτερα τη κοινή διαπίστωση ότι πρέπει και σε άλλους τομείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των κυνηγών, στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος ως φυσικό πόρο.