Σε μια αίθουσα κατάμεστη από εκπροσώπους των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της χώρας, εκπροσώπων της Κεντρικής Δασικής Υπηρεσίας, του Κυνηγετικού Τύπου και άλλων φορέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
    Για πρώτη φορά στα χρονικά της τελευταίας 20ετίας, στις εργασίες της Συνέλευσης της ΚΣΕ, προσήλθε αναβαθμισμένη εκπροσώπηση της Κεντρικής Δασικής Υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας και στην πράξη, την εδραίωση του νέου κλίματος συνεργασίας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ των δύο πλευρών.


    Παρόντες εκ μέρους των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ ήταν ο κ. Δημόπουλος (Γεν. Δ/ντης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών και ΦΠ), ο κ. Μπόκαρης, ο κ. Νικολετόπουλος (Δ/νση Αισθ.Δασών  Δρυμών και Θήρας) και ο κ. Δαρδιώτης (Δ/νση Προστ. Δασών & ΦΠ), που στους σύντομους χαιρετισμούς τους, σημείωσαν τη συμβολή των Κυνηγετικών Οργανώσεων στον αγώνα για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι, συχνά στο παρελθόν, αυτή η προσφορά, ούτε εκτιμήθηκε, ούτε αξιοποιήθηκε στις πραγματικές της διαστάσεις από την Πολιτεία.
    Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κατά την παρουσίαση του έργου της ΚΣΕ, προσπάθησε από τη μια να σκιαγραφήσει την παρούσα κατάσταση και να κάνει έναν απολογισμό των δράσεων και των ενεργειών της ΚΣΕ και από την άλλη να αναπτύξει το σχεδιασμό και τους στόχους της Συνομοσπονδίας για το άμεσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον, αναφερόμενος κυρίως στα εξής θέματα:

  •      Ενεργή συμμετοχή της ΚΣΕ, σε Ομάδες Εργασίας που έχει δημιουργήσει η FACE, για την παρακολούθηση της ενδεχόμενης αναθεώρησης των Πινάκων των Οδηγιών για τους Οικοτόπους (92/43) και για τα Πτηνά (79/409). Αναθεώρηση που μπορεί να αφαιρέσει είδη από τον πίνακα θηρεύσιμων ειδών στην Ελλάδα.
  •     Για να αποφευχθεί μια τέτοια, καταστροφική για το κυνήγι στη χώρα μας, προοπτική, έγινε ειδική συνάντηση του Προέδρου της ΚΣΕ με τον Υπεύθυνο Τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. STEPHEN LEINER, στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, ο οποίος τόνισε με έμφαση, την υποχρέωση των αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, να αξιοποιήσουν τα στοιχεία των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας για τη σύνταξη της Εθνικής Αναφοράς για τα Πτηνά, επί της οποίας θα βασισθεί η όποια τροποποίηση γίνει στον πίνακα των θηρεύσιμων ειδών. Παρότρυνε δε την επίσημη χρήση σχετικού του εγγράφου, στο οποίο αναφέρει τα παραπάνω.
  •      Ενίσχυση των προγραμμάτων μας. Επικύρωση των στοιχείων του προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ Ι, από τον επιστημονικό οργανισμό OMPO (Αποδημητικά Πτηνά της Δυτ. Παλαιαρκτικής), με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της επιστημονικής αξιοπιστίας των συμπερασμάτων του Προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ, το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι η μόνη στη χώρα μας επιστημονική μελέτη της κατάστασης των πληθυσμών των θηρεύσιμων ειδών.
  •     Ενέργειες για το «σπάσιμο» του μονοπωλίου των πληθυσμιακών στοιχείων των Περιβαλλοντικών ΜΚΟ με αντικυνηγετική θέση. Με πρωτοβουλία της ΚΣΕ, προωθείται η ανάλυση των στοιχείων κάρπωσης όλων των χωρών της Ευρώπης, από τον επιστημονικό οργανισμό OMPO (Αποδημητικά Πτηνά της Δυτ. Παλαιαρκτικής), ώστε να υπάρξει ουσιαστικός αντίλογος, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, απέναντι στις ατεκμηρίωτες θέσεις των αντικυνηγετικών ΜΚΟ.
  •     Παρεμβάσεις της ΚΣΕ για την προάσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Αναφέρθηκαν ορισμένες δράσεις όπως: Ημερίδα στον Αμβρακικό για την επανέναρξη του κυνηγιού στον υγρότοπο, Διαμαρτυρία στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για το προπαγανδιστικό τηλεοπτικό σποτ της Βιοποικιλότητας, Παροχή στοιχείων ΑΡΤΕΜΙΣ στο 2ο Εθνικό Διακυβερνητικό Συμβούλιο Δασών, αίτημα συμμετοχής των Κυνηγετικών Οργανώσεων στα Συμβούλια των Φορέων Διαχείρισης.
  •     Απαντήσεις στην προπαγάνδα των ΜΚΟ. Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, παρέθεσε μια λίστα με ανακρίβειες και υποεκτιμήσεις πληθυσμών, ορισμένες από τις οποίες ήδη αναιρέθηκαν, από έγκυρα και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία μελετών των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
  •    Παραστάσεις σε δικαστήρια για τη στήριξη του κυνηγιού. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο, ο μεγάλος δικαστικός αγώνας της ΚΣΕ για την ακύρωση αποφάσεων που απαγορεύουν το κυνήγι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για τη χρονιά που διανύουμε, έχουμε 19 εκκρεμείς προς εκδίκαση υποθέσεις στο ΣτΕ, 3 σε Αστικά δικαστήρια και 1 σε Ποινικό δικαστήριο.
  •    Τονίστηκε ιδιαίτερα η επιστημονική τεκμηρίωση, πολυσέλιδη και πλήρης, των προτάσεων της ΚΣΕ, για τη νέα Ρυθμιστική Απόφαση, για την οποία θα υπάρξει συνεχής συνεργασία με την Κεντρική Δασική Υπηρεσία, για την έκδοση, ικανοποιητικής για τους κυνηγούς και με σεβασμό στο περιβάλλον, νέας Ρυθμιστικής, όπως αυτή παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση.
  •    Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απόλυτη ανάγκη εντατικής προσπάθειας ενημέρωσης, τόσο των μελών των Κυνηγετικών Συλλόγων, όσο και των απλών κυνηγών, για τα μεγάλα και ουσιώδη θέματα που αφορούν το κυνήγι και την συνέχισή του.

Κατόπιν, ομόφωνα, εγκρίθηκαν από το Σώμα τα Πεπραγμένα του ΔΣ, ο οικονομικός Προϋπολογισμός 2013 και ο Απολογισμός του 2012 και πραγματοποιήθηκαν οι Αρχαιρεσίες.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος απαρτίζεται από τους:

 
κ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟ        Πρόεδρο       
κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     Αντιπρόεδρο       
κ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΟ            Γενικό Γραμματέα       
κ. ΜΠΟΓΙΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ            Ταμία       
κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ       Σύμβουλο    
 
κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΙΣΙΔΩΡΟ          Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής       
κ. ΚΑΣΒΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ                  Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής