H νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι της περιόδου 2013-2014 εκδόθηκε μετά από μακρά συνεργασία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.


Κατά τη συνεργασία αυτή η Κ.Σ.Ε. έθεσε υπόψη στην υπηρεσία του Υπουργείου τις αντίστοιχες μελέτες, εκθέσεις, στοιχεία και διεθνή βιβλιογραφία που απαιτούνται από τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν, κατά την κρίση της υπηρεσίας, για την θωράκιση του περιεχομένου της νέας Ρυθμιστικής.
Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς αποτέλεσε η με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έγκριση παλαιότερης Ρυθμιστικής που απετέλεσε τη βάση και για τη νέα.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια αδιαμφισβήτητη στήριξη της νέας Ρυθμιστικής.
Η πολύ καλή συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία αποτελεί εγγύηση για την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος που αποτελεί κύριο στόχο της Κ.Σ.Ε. και του Υπουργείου.
Σημειώνουμε όμως, ότι παρά την υποβολή όλων των σχετικών στοιχείων, δεν έγινε δεκτή η πρότασή μας για ένταξη ορισμένων ειδών στα θηρεύσιμα είδη.
Αντίθετα, έγινε δεκτή η επιμονή μας για μη αύξηση τελών και συνδρομών στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.
Στα πλαίσια αυτής της Απόφασης η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καλεί όλους τους κυνηγούς και τις Οργανώσεις τους να συνεχίσουν αυτό που από ανέκαθεν επιβάλλουν οι συλλογικές αξίες του κόσμου των κυνηγών, ώστε με σεβασμό και γνώση για τις φυσικές ισορροπίες, να εξακολουθήσουν να στρατεύονται σε δράσεις περιφρούρησης της ελληνικής υπαίθρου, υπεράσπισης των βιοτόπων και της άγριας ζωής και συνειδητής προσπάθειας για την αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.
Η νέα Ρυθμιστική για πρώτη φορά υπογράφεται από τον Ειδικό Γραμματέα Δασών.