Νωρίτερα η ανανέωση των αδειών  θήρας σε σχέση με άλλες χρονιές με την έκδοση της υπ. Αριθμ. 1888/1-8-2013 απόφασης που καθορίζει την ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Οι συνδρομές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους είναι τα μόνα χρήματα που επιστρέφουν στο περιβάλλον μέσω των προγραμμάτων που πραγματοποιεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με τις λοιπές Κυνηγετικές Οργανώσεις.
Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα μας ο κίνδυνος της περεταίρω μείωσης των κυνηγετικών αδειών, που αποτελούν τους μοναδικούς μας πόρους, μπορεί να μας οδηγήσει σε αδυναμία πραγματοποίησης  όλων αυτών που μας επιτρέπουν να κυνηγάμε. Δηλαδή τις επιστημονικές μας μελέτες, την συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα μοναδικά σε αξιοπιστία και επιστημονικό επίπεδο Προγράμματα μας κλπ.
Για το λόγο αυτό, ειδικά φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, φίλε κυνηγέ, οφείλεις να εκδόσεις την κυνηγετική σου άδεια σε αναγνωρισμένους από το ΥΠΕΚΑ Κυνηγετικούς Συλλόγους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να γίνονται έργα προς όφελος του κυνηγιού και του περιβάλλοντος, δηλαδή προς όφελος δικό σου!!