ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Άτακτη υποχώρηση των αντικυνηγών! 

Χθες, την παραμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ της δεύτερης προσφυγής της Ζωοφιλικής Οργάνωσης του Α. Αγγελέτου, εναντίον της Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι, η Ζωοφιλική αυτή οργάνωση παραιτήθηκε της προσφυγής, όπως είχε παραιτηθεί πριν από ένα μήνα και της πρώτης προσφυγής!    

 Ο Α. Αγγελέτος ζητούσε την κατάργηση του κυνηγίου σ’ όλη την Ελλάδα, επικαλούμενος σωρεία επιχειρημάτων και ισχυρισμών, οι οποίοι ήταν παντελώς αστήρικτοι, γενικόλογοι και αόριστοι, χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο και με προφανείς στρεβλώσεις των πάντων. 

Έναντι αυτών των αστήρικτων ισχυρισμών η ΚΣΕ, με την παρέμβασή της, προσκόμισε πλήθος εγγράφων, Υπουργικών Αποφάσεων, Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Οδηγιών και θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξειδικευμένες επίκαιρες επιστημονικές μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επιστημονικές, διεθνώς ανεγνωρισμένες, μετρήσεις πληθυσμών, επίσημα στοιχεία του έργου της θηροφυλακής μας για την πάταξη της λαθροθηρίας, Διεθνείς σχετικές Συμβάσεις, επίσημους πίνακες επιτρεπόμενων ειδών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την θηρευτική νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, πάνω από 200 αντίτυπα σχετικών Αποφάσεων και επισήμων εγγράφων, που ισχύουν για την προστασία της άγριας πανίδας, κ.λπ., κ.λπ.. 

Μήπως όλα τα παραπάνω που προσκομίσαμε στο ΣτΕ και εκείνα που απέστειλε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, κατατρόπωναν τους αστήρικτους ισχυρισμούς του Α. Αγγελέτου και γι’ αυτό φοβήθηκε μια θετική απόφαση για εμάς από το ΣτΕ και παραιτήθηκε; 

Άλλη λογική εξήγηση αυτής της παραίτησης δεν υπάρχει. Εκτός εάν ξαφνικά ο Α. Αγγελέτος έγινε φιλοκυνηγός!!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής ΟμοσπονδίαςΚυνηγετικών Οργανώσεων (F.A.C.E.)

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ