Η μεγάλη αυτή προσέλευση από διάφορες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την μεγάλη συσπείρωση των κυνηγών γύρω από τα θέματα που αφορούν το κυνήγι και τη μεγάλη τους συνεισφορά στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ιδιαίτερη σημασία για το κυνήγι έχει η παρουσία και το μήνυμα του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας       κ. Λαφαζάνη, κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης. Ένα ενθαρρυντικό μήνυμα του Υπουργού, προς πολλές κατευθύνσεις, για τη συνέχεια του κυνηγίου ως μια από τις καλλίτερες δραστηριότητες και αναγνώρισης του έργου των κυνηγών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης τ. Υπουργοί και Βουλευτές από τη Ν.Δ. οι κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης. Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος και Νίκος Καντερές, από τους ΑΝΕΛ η κα Σταυρούλα Ξουλίδου και από το ΚΚΕ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και κυνηγός κ. Αθανάσιος Παφίλης.
Η μεγάλη παρουσία και συσπείρωση του κυνηγετικού κόσμου ήταν εντυπωσιακή κατά την παραδοσιακή κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος που έγινε στην αίθουσα διαλέξεων του Εκθεσιακού κέντρου.
Οφείλεται στην ανησυχία του κυνηγετικού κόσμου για το μέλλον του κυνηγίου που θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες της νέας  Κυβέρνησης.
Ήταν δε έκδηλη η ανάγκη ενημέρωσης για τα σχέδια που έχει η Κ.Σ.Ε. αντιμετώπισης των όποιων εξελίξεων και η δήλωση όλων για την αμέριστη συμπαράσταση τους και συμμετοχή στις μελλοντικές μας αποφάσεις.
Η επιτυχία της Έκθεσης ήταν πρωτοφανής. Το μήνυμα προς τους αρμόδιους ξεκάθαρο:
Το κυνήγι είναι αυτό που εξασφαλίζει την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος.