Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας καλεί όλους τους κυνηγούς της χώρας, να σεβασθούν και να πειθαρχήσουν στην καθολική απαγόρευση κυνηγίου, μέχρι και την Τετάρτη 18-1ου-2017 αλλά και να συνδράμουν ουσιαστικά τις προσπάθειες που καταβάλουν όλες οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και οι τοπικοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι για να βοηθήσουν την πανίδα όπως, άλλωστε, πράττουν επί σειρά ετών, όποτε και όπου αυτό χρειάζεται.

Όπως είναι άλλωστε γνωστό, αποτελεί πάγια θέση, όλων των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων, η απαρέγκλιτη και πιστή εφαρμογή των απαγορεύσεων θήρας που έχουν θεσπιστεί, ασχέτως εάν συμφωνούμε ή όχι με ορισμένες από αυτές.

Σημειώνουμε ότι, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ΠΡΙΝ από την έκδοση της σχετικής Απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, είχε ζητήσει με έγγραφό της την καθολική απαγόρευση του κυνηγίου της μπεκάτσας, εξηγώντας ότι οι επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι διαφορετικές για κάθε είδος.

Τα τελευταία 24ωρα οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων βρίσκονται επί ποδός για να καταστείλουν φαινόμενα λαθροθηρίας και παραβατικών συμπεριφορών εις βάρος της άγριας ζωής, με σαφέστατες εντολές να είναι ιδιαίτερα αυστηροί απέναντι σε όσους προσβάλλουν με τις πράξεις τους, τις αξίες και την κουλτούρα του κόσμου των κυνηγών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κ.Σ.Ε, η προσπάθεια τόσο των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, όσο και των απλών κυνηγών πρέπει να αποβλέπει στην αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας, γιατί η αποτροπή είναι το βασικό μας μέλημα.

Μην ξεχνάμε ότι ο λαθροθήρας είναι εχθρός του κυνηγού!

 

Συνημμένο αρχείο