Η πρόσφατη συνάντηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  με τον Υπουργό κ. Φάμελλο, εδραιώνει και εξασφαλίζει, μέσω της στενής συνεργασίας, την επίλυση τόσο άμεσων, όσο και χρόνιων θεμάτων προς όφελος του κυνηγιού και του φυσικού περιβάλλοντος.
 
 Αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος είχε στις 17-01-2019 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο για θέματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα. 
 
 Η ΚΣΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό κ. Φάμελλο, ο οποίος, παρόλο το βεβαρημένο του πρόγραμμα εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, κατάφερε και βρήκε τον χρόνο να συζητήσει με την ΚΣΕ, μεταξύ άλλων και για θέματα τα οποία είχαν άμεση προτεραιότητα. 
 
 Το κυριότερο θέμα το οποίο απασχολεί αυτή τη χρονική στιγμή τους κυνηγούς, είναι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας, του οποίου η δημόσια διαβούλευση λήγει στις 21-01-2019.
 
 Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Αραμπατζής μετέφερε τις έντονες ανησυχίες των κυνηγών, διότι στο σχέδιο του Π.Δ. υπάρχουν προβλέψεις οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του κυνηγίου σε επιπλέον έκταση 295 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε σχέση με τις υφιστάμενες απαγορεύσεις, χωρίς αυτό να υπαγορεύεται από καμία ειδική μελέτη και από καμία ανάγκη σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των προστατευόμενων ειδών σε ικανοποιητική κατάσταση. 
 
 Ο Υπουργός κ. Φάμελλος διαβεβαίωσε την ΚΣΕ ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων και άλλων φορέων και πολιτών, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που γίνεται για το σκοπό αυτό και ταυτόχρονα τόνισε ότι, κύριος στόχος του είναι να γιατρέψει παθογένειες του παρελθόντος που αφορούν την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση, καθώς και τη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Παμβώτιδας.
 
 Επίσης, συζητήθηκε επί μακρόν η δυνατότητα ολιγοήμερης παράτασης της θήρας του αγριόχοιρου λόγω: α) της αύξησης του πληθυσμού του, β) των προληπτικών μέτρων που παίρνει η χώρα για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων και γ) της δριμύτητας του χειμώνα, η οποία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του κυνηγίου για το είδος σε αρκετές περιοχές της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
 Η ΚΣΕ επανέλαβε στον Υπουργό την πάγια θέση της για την παράταση της θήρας του αγριόχοιρου, η οποία υπαγορεύεται από τον χρόνο έναρξης των γεννήσεων του είδους, περίοδος που δεν θα πρέπει να συμπίπτει με τη θήρα του είδους, παρόλο τον υπερπληθυσμό του και τις καταστροφές που προκαλεί στις καλλιέργειες. 
 
 Εναλλακτικά εξετάστηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ενεργοποίηση των συνεργείων δίωξης ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων και η συνεργασία Υπουργείου, Κυνηγετικών Οργανώσεων και Δασικών Αρχών για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης, που θα αφορά την επανεξέταση των απαγορευμένων στη θήρα περιοχών με επιστημονικά κριτήρια, οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά ως πυρήνες πολλαπλασιασμού των αγριόχοιρων.
 
 Τέλος, συζητήθηκαν άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο την πάταξη της λαθροθηρίας και από τουφεκιοφόρους οι οποίοι δεν εκδίδουν άδειες θήρας, δεν περνάνε καμία εκπαίδευση, δεν λαμβάνουν καμία ενημέρωση και απειλούνε με παράνομη θανάτωση προστατευόμενα είδη.
 
 Πέραν των ανωτέρω πολύ σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν αναλυτικά, ο Υπουργός κ. Φάμελλος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΕ, τα οποία προέκυψαν από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Το πλέον σημαντικό είναι ότι ο Υπουργός και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΣΕ επιβεβαίωσαν τη διάθεση όλων να υπάρχει συνεχής συνεργασία σε ανώτερο όσο και σε επιτελικό επίπεδο ώστε να λύνονται άμεσα θέματα που αφορούν το κυνήγι.
 
anakinosh synant famelo