Συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είχε χθες η ηγεσία της Κ.Σ.Ε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

  Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, με στόχο να ενημερωθεί πληρέστερα γύρω από τις κανονιστικές διατάξεις και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Η Κ.Σ.Ε. ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη, ενημερώνοντας τον, όσο πληρέστερα μπορούσε, για τα ανοιχτά «μέτωπα» γύρω από τη θήρα στην Ε.Ε, αλλά και για μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την ύπαιθρο, τη γεωργία και τη διαχείριση της άγριας ζωής.

 Ο κ. Μεϊμαράκης φάνηκε εξ’ αρχής ενήμερος για το κοινωνικό μέγεθος που αντιπροσωπεύει η κοινότητα των κυνηγών στη χώρα μας, όπως και για πολλές από τις δράσεις που αναπτύσσουν τις τελευταίες δεκαετίες οι Κυνηγετικές Οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τόσο σε περιβαλλοντικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.
 Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία μίας ακόμα πιο διεξοδικής συζήτησης, που ο κ. Μεϊμαράκης αναγνώρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική, εν όψει των νέων καθηκόντων του στις Βρυξέλλες.
 O επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Κ.Σ.Ε, συμφωνώντας όχι μόνο με τις προσεγγίσεις και τη μεθοδολογία της Συνομοσπονδίας, αλλά και αναγνωρίζοντας το αίσθημα ευθύνης που διατηρούν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις απέναντι στη διαχείριση της άγριας ζωής.

 Όπως δήλωσε, μάλιστα, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτή η τεχνογνωσία και διάθεση προσφοράς των Κυνηγετικών Οργανώσεων, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

 

 me meimaraki

 

Συνημμενο αρχείο