Σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη. Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Γ. Αραμπατζής, ο  Γεν. Γραμματέας κ. Ν. Κράλλης και ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και μέλος της Κ.Σ.Ε. κ. Ν. Σταθόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τον επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Σ.Ε. κ. Ε. Χατζηνίκο. 
 Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κ. Αραβώσης
 Η Κ.Σ.Ε. είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον Υπουργό μία σειρά από θέματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας γενικότερα, διαπιστώνοντας με ικανοποίηση ότι ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο έχει τη διάθεση να αναπτύξει πρωτοβουλίες ώστε αυτά να αντιμετωπιστούν, αλλά συνεισέφερε και ο ίδιος με ιδέες και προτάσεις του προς αυτήν την κατεύθυνση. 
 Μεταξύ άλλων, η ηγεσία της Κ.Σ.Ε. παρέδωσε στον Υπουργό πλήρως επεξεργασμένο νομικό σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμα πιο αποφασιστικά οι περιπτώσεις λαθροθηρίας, με την επιβολή προστίμων που θα ισχυροποιούν τον αποτρεπτικό ρόλο της θηροφυλακής και δε θα αφήνουν «παραθυράκια» για την ατιμωρησία των δραστών, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα. 
 Ο Υπουργός έδειξε, επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έως τώρα δράση της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, συζητώντας επί μακρόν με την Κ.Σ.Ε. τρόπους που θα επιτρέψουν τη διατήρηση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων στην ύπαιθρο. 
 Την ίδια ακριβώς πρόθεση εκδήλωσε και για την κατοχύρωση των επιστημονικών και φιλοθηραματικών δράσεων που οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αναπτύσσουν έως σήμερα επί του πεδίου.
 Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε τη συμβολή των κυνηγών και των Οργανώσεών τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, αναζητώντας μαζί με την Κ.Σ.Ε. τρόπους και δράσεις αποτελεσματικότερης συνεργασίας του κρατικού μηχανισμού με την κοινωνία των κυνηγών.
 Σε αυτήν την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο πλευρών, τέθηκαν οι βάσεις για τη χάραξη ενός «οδικού χάρτη», που θα επιτρέψει στην Κ.Σ.Ε. και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη στενότερη συνεργασία προς όφελος της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας.
 
                                                                                                                                                    photo me ypourgo