Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας και οι Οργανώσεις τους, περιμέναμε με υπομονή και για αρκετά 24ωρα κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να ψελλίσει ένα επιχείρημα ή μία δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών, αλλά ακόμα… και οι πιο «λαλίστατοι» των αρμοδίων Υπουργών σιωπούν.

 Πριν λίγες ημέρες η ειδική παθολόγος και Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κα Ματίνα Παγώνη, δήλωσε ευθαρσώς ότι «η συγκεκριμένη απαγόρευση ΔΕΝ έχει καμία λογική», αλλά και πάλι η κυβέρνηση επέδειξε… επιλεκτική όραση και κατά περίπτωση ακοή!
 Πιο πριν, η ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε εισηγηθεί την υπό όρους άρση των ολικών απαγορεύσεων μετακίνησης για τους κυνηγούς και τους ψαράδες, αλλά ούτε και αυτή λαμβάνεται υπόψη από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
 Για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι σαφές ότι, όλη αυτή η τακτική της κυβέρνησης, ενσωματώνει και εκφράζει χαρακτηριστικά μεροληψίας εις βάρος των χιλιάδων κυνηγών και των Οργανώσεων τους.
 Πρόκειται για μία εμμονική τακτική που παραβιάζει την κοινή λογική, αδιαφορεί για τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα διεθνώς, αλλά, κυρίως, υπονομεύει τα ενιαία κριτήρια του κοινωνικού διαλόγου.
 Ο έλεγχος και η επιβράδυνση μίας επιδημίας βασίζεται εν πολλοίς στην ικανότητα του κράτους να παρεμβαίνει εκεί που γεννιέται, διαδίδεται, μεταδίδεται και «τρέφεται» η επιδημία, με δράσεις στοχευμένες, αποτελεσματικές και όσο γίνεται πιο αποδεκτές από τον πληθυσμό.
 Όταν απαγορεύεις στους κυνηγούς να βρεθούν ολομόναχοι σε βουνά και σε φαράγγια, έξω από τον οικιστικό ιστό και τον συνωστισμό στις πλατείες, στην ουσία δεν ξέρεις… ούτε τι ζητάς, ούτε τι επιδιώκεις!

 Έστω και τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, η Κ.Σ.Ε. καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να δείχνει το με το δάχτυλο τους πολίτες – κυνηγούς, που διεκδικούν το δικαίωμα μίας ανάσας στην ύπαιθρο και στους τόπους που αγαπάνε

Συνημμένο αρχειο