Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αραμπατζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιανναράς και ο κ. Σταθόπουλος μέλος της ΚΣΕ και Πρόεδρος της Δ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος.

 

 Κατά τη συζήτηση με τον κ. Σταυριανουδάκη οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ εξέθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με μια σειρά από διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο Νόμου για τα ζώα συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε στο διαδίκτυο.
 Το εν λόγω σχέδιο νόμου ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στην ΚΣΕ και ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψή της επ’ αυτού. Από την ανάγνωσή του προκύπτει αβίαστα ότι μία σειρά διατάξεων του, κατά την περίπτωση που παραμείνουν, θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους κυνηγούς και φυσικά στα κυνηγόσκυλα, στοχοποιώντας τους παράλληλα ως κοινωνική ομάδα.
 Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η ΚΣΕ τόνισε ότι η ενδεχόμενη υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων θα βάλει τέλος στην κυνηγετική κυνοφιλία. Τα κυνηγετικά σκυλιά είναι ζώα εργασίας και από τη στείρωση επηρεάζεται καθοριστικά η εργασιακή τους συμπεριφορά, άρα θα πρέπει να εξαιρεθούν οι κυνηγετικοί σκύλοι ως ζώα εργασίας από την πρόβλεψη υποχρεωτικής στείρωσης και τον περιορισμό των γεννών.
 Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε αναλυτικά και για την ενότητα που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά των κυνηγετικών σκύλων και άκουσε με προσοχή ότι τα κλουβιά μεταφοράς που τοποθετούνται εκτός οχήματος

 ΔΕΝ είναι αντίθετα με τη διεθνή πρακτική και τη σχετική κοινοτική Οδηγία για μη εμπορικές μετακινήσεις ζώων συντροφιάς.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ έδωσαν διευκρινήσεις τόσο για τις ορθές και ρεαλιστικές προβλέψεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει το νομοσχέδιο στο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, όσο και για τις προβλέψεις που αφορούν τις «γέννες» και την «ερασιτεχνική εκτροφή».
 Ο κ. Σταυριανουδάκης με την μακροχρόνια επαφή που έχει με τους κυνηγούς και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις δήλωσε ότι γνωρίζει σε βάθος τα θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς και θα μεταφέρει άμεσα τα αιτήματα της ΚΣΕ στον Υπουργό.

 

stayrianoudakis

 

Συνημμένο αρχείο