Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να ενημερώσει για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία των κυνηγών.
 Φυσικά, η συνάντηση με τον κ. Σκρέκα κατείχε έναν αναμφισβήτητα διακριτό χαρακτήρα από πλευρά σπουδαιότητας, καθώς η θέση που ο ίδιος κατέχει σήμερα στο – αρμόδιο για το κυνήγι - Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επέτρεψε τη διεύρυνση της «ατζέντας» σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυνηγετική δραστηριότητα.
 Αποτελούμενη από τους κκ. Αραμπατζή, Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε., Γιανναρά, Αντιπρόεδρο Κ.Σ.Ε. και Σταθόπουλο, Πρόεδρο Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε., η αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε. είχε την ευκαιρία και την άνεση χρόνου να θέσει στον Υπουργό μια σειρά από θέματα, από τις συνέπειες του lockdown και το νέο σχέδιο νόμου που αφορά και τους κυνηγετικούς σκύλους, μέχρι και το περιεχόμενο της ρυθμιστικής Απόφασης θήρας που θα κληθεί να υπογράψει ο Υπουργός τον προσεχή Ιούλιο.
 Στην ανοιχτή, ουσιαστική και χωρίς προκαταλήψεις συζήτηση που ακολούθησε με την αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε., ο κ. Σκρέκας όχι μόνο εμφανίστηκε ενήμερος για τα προβλήματα και τις «λεπτομέρειες» τους, αλλά και έτοιμος να προτείνει ή να αποδεχτεί λύσεις που θα άρουν τα έως τώρα αδιέξοδα.
 Σαφής, επίσης, έγινε κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό, η πολύτιμη «προεργασία» που έχει έως τώρα κάνει στον τομέα των αρμοδιοτήτων του για το κυνήγι, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Π. Αμυράς.
 Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε την Κ.Σ.Ε. ότι από πλευράς του θα κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι του αναλογεί, ώστε οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και η θηροφυλακή να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες δράσεις τους στη διαχείριση και προστασία της άγριας ζωής.
 Αποχωρώντας από το γραφείο του, η ηγεσία της Κ.Σ.Ε. έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τον Ιούλιο, μία σειρά ζητημάτων άμεσης προτεραιότητας για το κυνήγι, θα έχουν βρει τη λύση τους…
 
 skrekas