Συνεχίζοντας τον αγώνα της για να ματαιώσει και να αλλάξει ένα νομοσχέδιο που απειλεί να ακρωτηριάσει τα γεννητικά όργανα όλων των δεσποζόμενων σκύλων, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει τους χιλιάδες των κυνηγών, που με τη μαζική συμμετοχή τους στη διαβούλευση, έδειξαν, προς κάθε κατεύθυνση, πόσο αναντίστοιχο είναι το σχέδιο νόμου με το λαϊκό αίσθημα.

 Η συντριπτική υπεροχή των σχολίων κατά των άρθρων που προβλέπουν την υποχρεωτικότητα της στείρωσης και την απαγόρευση της ερασιτεχνικής εκτροφής, ελπίζουμε όχι μόνο να έγιναν αντιληπτά από τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά να γίνουν και σεβαστά από την Κυβέρνηση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
 Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν είχε συγκεντρώσει τέτοια συμμετοχή αρνητικών σχολίων στη διαδικασία της διαβούλευσης, από τους πολίτες και τους φορείς της κοινωνίας.  Στον χρόνο που απομένει, η Κυβέρνηση έχει χρέος να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί σε όλα αυτά που απαιτεί από αυτήν η κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και όλες οι επιστημονικές συλλογικότητες που μέχρι τώρα έχουν αγνοηθεί στη σύνταξη του επίμαχου νομοσχεδίου.
 Επειδή τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και δυστροπούν όταν τα χλευάζεις ή τα περιφρονείς, η Κ.Σ.Ε. καλεί, για μία ακόμα φορά, τους Υπουργούς και τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να αδράξουν την ευκαιρία και να αφουγκραστούν όλα αυτά που η κοινωνία απαιτεί από αυτούς.
 Αν αυτό δεν γίνει, η διαβούλευση θα έχει εκφυλισθεί σε μία διαδικασία που έγινε απλώς για το «θεαθήναι», απλώς για να κρύψει όλα αυτά που έχουν προαποφασιστεί….
Αν αυτό δεν γίνει, η «διαβούλευση» θα αποδειχτεί ένας μηχανισμός επιβολής «τετελεσμένων», μόνο για να ωραιοποιηθεί και να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων, η όποια βούληση των συντακτών του νομοσχεδίου.
 Η Κ.Σ.Ε. χαιρετίζει, επίσης, τους χιλιάδες των κυνηγών που μαζί με τους Συλλόγους τους διαδήλωσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώνοντας τη φωνή τους, την πικρία και την οργή τους, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που «ποινικοποιεί» τη σχέση τους με τα ζώα τους.
 Αυτός ο αγώνας είναι υποχρέωση όλων μας να κλιμακωθεί και να συνεχιστεί μέχρι το τέλος, μέχρι και την τελική δικαίωση…
 Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Κ.Σ.Ε. έχει εντείνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες τις επαφές και τις συναντήσεις της με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων.
 Από την προηγούμενη βδομάδα προσωπικές επιστολές έχει στείλει η Κ.Σ.Ε. σε όλους τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε όλους τους συναδέλφους τους της θεσμικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε όλους του Δημάρχους και Περιφερειάρχες της χώρας.
 Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι όλης της επικράτειας έχουν λάβει, ήδη, ανάλογα υπομνήματα, για να τα χρησιμοποιήσουν στις επαφές με τους Βουλευτές και τους Δημάρχους των εκλογικών περιφερειών τους.
 Στην προσπάθεια που εξελίσσεται, κανένας κυνηγός δεν περισσεύει…
 Η Κ.Σ.Ε. καλεί όλους τους κυνηγούς να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, ενημερωμένοι, συσπειρωμένοι και συντονισμένοι γύρω από τα θεσμικά τους όργανα.

Συνημμένο αρχείο