Σε κατάσταση ολοένα και μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτικής απομόνωσης έχει περιέλθει το νομοσχέδιο για τις υποχρεωτικές στειρώσεις των κατοικίδιων ζώων, κάτι που αναμένεται να εκφρασθεί ακόμα πιο ηχηρά το αμέσως επόμενο διάστημα, ιδίως αν εισαχθεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία χωρίς τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχουν υποβάλει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και άλλοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας.
 Η πληθώρα των επαφών που έχει έως τώρα πραγματοποιήσει η Κ.Σ.Ε. με Βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και φορείς ή συλλογικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή της υπόλοιπης κοινωνίας, επιβεβαιώνουν ότι το νομοσχέδιο «ΑΡΓΟΣ» αποστερείται, ήδη, κάθε ηθικού ή νομιμοποιητικού ερείσματος.
 Μία πληθώρα Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχουν, ήδη, εκφράσει και δημόσια τη συμφωνία τους με τις αιτιάσεις και τα επιχειρήματα που διατυπώνει η Κ.Σ.Ε., ενώ αντικείμενο σφοδρότατης κριτικής έχει γίνει το σχέδιο νόμου και από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 Υπενθυμίζουμε ότι σε ανακοίνωση του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητάει τη συνολική απόσυρση του σχεδίου νόμου και την επαναφορά ενός νόμου σύγχρονου, με επίκεντρο «την ευζωία των ζώων».
Το Κ.Κ.Ε., επίσης, με ανακοίνωση του σημειώνει ότι «η υποχρεωτικότητα της στείρωσης για τα δεσποζόμενα ζώα αντίκειται στην κοινή λογική». «Η επιβολή υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στο όνομα του ελέγχου των γεννήσεων,  ενισχύει τη λογική εμπορευματοποίησης των ζώων, καθώς η πρόσβαση σε κουτάβι ή σε νεαρό σκύλο  θα είναι εφικτή σχεδόν αποκλειστικά μέσω αγοράς», σημειώνει μεταξύ άλλων η Κ.Ε. του ΚΚΕ.
 Στην ίδια κατεύθυνση απόρριψης της υποχρεωτικότητας της στείρωσης,  κινούνται και όλες οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έως τώρα έχουν γίνει από Βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ.
 Πέραν των διαφοροποιήσεων, όμως, που εκδηλώνονται από Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ επιστημονικός φορέας σχετιζόμενος με την ευζωία των ζώων, που να συμφωνεί με τα επίμαχα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου.
 Παρά τις προσπάθειες κάποιων περιθωριακών και μειοψηφικών «ζωοφιλικών» σωματείων να ασκήσουν…bulling και να εκφοβίσουν τους Bουλευτές που δημόσια τοποθετούνται εναντίον του νομοσχεδίου, η αλήθεια είναι αυτή που ξεκάθαρα αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.
 Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν είχε συγκεντρώσει τέτοια συμμετοχή αρνητικών σχολίων, στη διαδικασία της διαβούλευσης με τους πολίτες και τους φορείς της κοινωνίας.
Ελπίζουμε όλο αυτό το κλίμα να έχει γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους Yπουργούς, και στον χρόνο που απομένει η Kυβέρνηση  να «θεραπεύσει» τις αστοχίες του νομοσχεδίου, όπως απαιτεί από αυτήν η κοινωνική πλειοψηφία και όλοι οι επιστημονικοί φορείς.