Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα για το περιεχόμενο της νέας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι.
 Την Κ.Σ.Ε. εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος της, κ. Γ. Αραμπατζής και ο Πρόεδρος της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε., κ. Ν. Σταθόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Αραβώσης.
 Οι εκπρόσωποι της Κ.Σ.Ε. κατέθεσαν, προφορικά και γραπτά, στον Υφυπουργό, την ολοκληρωμένη πρόταση της Συνομοσπονδίας για τη νέα ρυθμιστική, ενώ είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν στον κ. Αμυρά την επιχειρηματολογία τους, για όλα τα σημεία αιχμής στη σχέση μεταξύ του κόσμου των κυνηγών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
 Εκτενής συζήτηση έγινε γύρω από τις πιέσεις περιορισμένης και ελεγχόμενης κάρπωσης του τρυγονιού, που ασκούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα κράτη – μέλη, με την Κ.Σ.Ε. να παραδίδει στο Υπουργείο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κυνηγετικής διαχείρισης του είδους στη χώρα μας, που έγινε δεκτό με ικανοποίηση και ενδιαφέρον από τον κ. Υφυπουργό.
 Η πρόταση της Κ.Σ.Ε. για τη θήρα του τρυγονιού είναι με τέτοιον τρόπο διαμορφωμένη, ώστε και το αειφόρο κυνήγι του είδους να εξασφαλίζει, αλλά και τις προσαρμογές στις νέες συνθήκες να ικανοποιεί.
 Επίσης, οι εκπρόσωποι της Κ.Σ.Ε. ζήτησαν από τον κ. Αμυρά να τηρηθεί μέχρι κεραίας η κυβερνητική δέσμευση, για πλήρη απαλλαγή των κυνηγών από τα δημόσια τέλη, χαρτόσημα κ.λπ., στη φετινή έκδοση και ανανέωση των αδειών θήρας όλων των κατηγοριών.
 Τέλος, τις δύο πλευρές απασχόλησε ιδιαίτερα ο υπερπληθυσμός του αγριόχοιρου και το είδος των συνεργασιών που ζητάει η Πολιτεία από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, προκειμένου να εντατικοποιηθεί το κυνήγι του, να «ελεγχθεί» ο πληθυσμός του και να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων, εντός της Ελληνικής επικράτειας. 
 
amyras1
 
  
Συνημμένο αρχείο