Η νέα ρυθμιστική Απόφαση κυνηγίου, που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυράς, για την περίοδο 2021 -2022, σέβεται, και σε μεγάλο βαθμό ικανοποιεί, όλο το περιεχόμενο των συζητήσεων που για μήνες έκανε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με την πολιτική ηγεσία και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.

 Όπως από την προηγούμενη εβδομάδα είχε προαναγγείλει η Κ.Σ.Ε., η νέα ρυθμιστική περιέχει αναγκαίες διευθετήσεις ως προς το κυνήγι του τρυγονιού, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ταυτόχρονα οι κυνηγοί απαλλάσσονται από το ποσό που αντιστοιχεί σε δημόσια τέλη, χαρτόσημα κ.λπ, όσον αφορά την ανανέωση των αδειών θήρας τους.
 Φυσικά, η τελευταία ρύθμιση ως προς το οικονομικό σκέλος και την συνακόλουθη μείωση του κόστους στις άδειες κυνηγίου, αφορά εκείνη την κατηγορία κυνηγών που είχαν εκδώσει ή ανανεώσει πέρυσι τις άδειες θήρας τους, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να κυνηγήσουν λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, λόγω της πανδημίας.
 Εξαιρετικά σημαντικό για την Κ.Σ.Ε. είναι επίσης ότι, τόσο ο Υπουργός κ. Κ. Σκρέκας, όσο και ο Υφυπουργός κ. Γ. Αμυράς, αποδέχτηκαν διευθετήσεις που εξασφαλίζουν την οικονομική δυνατότητα των Κυνηγετικών Οργανώσεων κάθε βαθμίδας, να δρουν υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος και της θηροφύλαξης.
 Έτσι, σε μία καθ’ όλα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και η θηροφυλακή θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες δράσεις τους στη διαχείριση και προστασία της άγριας ζωής.
 Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, εκπληρώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κυνηγετικού κόσμου, να υπάρξει από πλευράς του «Πράσινου Ταμείου» η αναγκαία «ανταποδοτικότητα» ως προς τις εισφορές που δεκαετίες τώρα καταβάλει ο κόσμος των κυνηγών.
 H Κ.Σ.Ε. εύχεται σε όλους τους κυνηγούς καλή χρονιά και τους διαβεβαιώνει ότι, όλοι οι αναγνωρισμένοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συμβάλλουν στην ταχεία και ομαλή διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, αμέσως μόλις η νέα ρυθμιστική Απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συνημμένο αρχείο