Επιδιώκοντας τη συνολική απαγόρευση του κυνηγίου στη χώρα μας, η αυτοαποκαλούμενη ως «Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), προσφυγή Ακύρωσης της ρυθμιστικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το κυνήγι.
 Πρόκειται για την ίδια «φιλοζωική» οργάνωση που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τη συνολική υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων στη χώρα μας, και η οποία εκ του καταστατικού της αγωνίζεται για την αποκλειστική χορτοφαγία και τον βιγκανισμό.
 Η Κ.Σ.Ε. έχει κινητοποιήσει ήδη το νομικό και επιστημονικό επιτελείο της ώστε να αποδείξει, άλλη μία φορά, ενώπιον του δικαστηρίου, ότι το κυνήγι, όπως διεξάγεται στη χώρα μας, ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επιστημονική γνώση που έχει κατακτηθεί διεθνώς, και με όλα τα παραδεκτά βιολογικά δεδομένα που ρυθμίζουν τη ζωή και τις ανάγκες της άγριας πανίδας, είτε ενδημική είτε αποδημητική είναι αυτή.
 Αν και τυπικά η προσφυγή στρέφεται εναντίον της ρυθμιστικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι αυτονόητο ότι η Κ.Σ.Ε. θα παρέμβει ως διάδικος σε όλες τις φάσεις εξέτασης της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 Για περισσότερο από μια 20ετία τώρα, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιστημονικές μελέτες, έχουν συνεργασθεί με πολυάριθμα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν διεξάγει ένα πλήθος καταμετρήσεων επί του πεδίου, ώστε να μπορούν να αποδείξουν στον οποιονδήποτε ότι το κυνήγι στην Ελλάδα περιφρουρεί τον αειφορικό και διαχειριστικό χαρακτήρα του.