Με οργή παρακολουθούν η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και οι 200.000 πολίτες της χώρας που εκπροσωπεί, την επιθετική και ρατσιστική ρητορική που χρησιμοποιεί εναντίον των κυνηγών η νέα Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ Μαριάνθη Δημοπούλου.

 Χρησιμοποιώντας τον θάνατο ενός σκύλου στην Αλεξανδρούπολη υπό συνθήκες που και σε εμάς προκαλούν αποτροπιασμό, η κα Δημοπούλου ανακοίνωσε την έναρξη ενός είδους… «σαφάρι» εναντίον των κυνηγών, με εκφράσεις και διατυπώσεις που δεν αρμόζουν σε έναν λειτουργό ή σε έναν φορέα της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Η κα Δημοπούλου προφανώς δεν έχει αντιληφθεί, ούτε την ευαίσθητη αποστολή που της ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, ούτε τον ρόλο της στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μέρα με την ημέρα γίνεται φανερό ότι, όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, αλλά και το ότι με τον τρόπο που έχει επιλέξει να δρα, εκθέτει και τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η κα Δημοπούλου αδυνατεί να προωθήσει λύσεις, να αναζητήσει συνεργασίες ή να εγγυηθεί τις απαραίτητες «συνθέσεις», ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος με τρόπο που θα κάνει ασφαλέστερη τη ζωή των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της επιβεβαιώνουν ότι χρησιμοποιεί την Ειδική Γραμματεία της οποίας προίσταται, ως μία αντικυνηγετική οργάνωση που πρέπει να προωθήσει το μονομερές της αφήγημα (και μαζί διάφορες… βίγκαν φίλες και άλλους «ημέτερους» που συνδέονται με διάφορους τρόπους με την κα Δημοπούλου).

Επιλέγοντας «περιπτώσεις» που θέλει και αισθάνεται ότι την εξυπηρετούν, η νέα Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένει να παρουσιάζει συλλήβδην τους κυνηγούς ως «κακοποιητές» των σκύλων τους.

Και επιστρατεύει γι’ αυτό ανύπαρκτα ή χαλκευμένα στοιχεία, νομίζοντας πως κανείς δεν πρόκειται να τα αξιολογήσει ως προς την αλήθεια τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κα Δημοπούλου θεωρεί… «λάθος» να ανήκει σκύλος σε κυνηγό! Και χρησιμοποιώντας ως προμετωπίδα το επίσημο λογότυπο του Υπ. Εσωτερικών που της εμπιστεύθηκαν, κηρύσσει την έναρξη ενός νέου... ανένδοτου «διωγμού» εις βάρος των κυνηγών.

Επί της ουσίας, η Ειδική Γραμματέας ξεχωρίζει και «κατηγοριοποιεί» τους κυνηγούς από το σύνολο του υπόλοιπου πληθυσμού που έχουν σκύλους, προαναγγέλλοντας «μπλόκα», ελέγχους, τιμωρίες και επιβολή προστίμων... μόνο σε αυτούς!

Το συντακτικό, οι διατυπώσεις, οι απειλές και οι προσωπικοί «λεονταρισμοί» που χρησιμοποιεί, δεν έχουν ποτέ άλλοτε εμφανιστεί – και ούτε νομιμοποιούνται να εμφανίζονται – σε επίσημη ανακοίνωση φορέα της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Και το ατόπημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν διαβάσει κανείς τον οχετό ρατσιστικών σχολίων, τις ευχές για θανάτους ή τις δημόσιες προτροπές για δολοφονίες και «ανθρωποκτονίες» κυνηγών, που η ίδια η κα Δημοπούλου συντηρεί, ανέχεται και υποθάλπει κάτω… από επίσημη ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας!

Είναι προφανές ότι, η κ Μαριάνθη Δημοπούλου είναι πλήρως ακατάλληλη για τη θέση που κατέχει. Μεταχειρίζεται την Ειδική Γραμματεία, ως ένα προσωπικό φέουδο της ιδίας και κάποιων φιλενάδων της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν το έχουν οι κυνηγοί και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις…

Το έχουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση!

Συνημμένο αρχείο