
Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γιώργος Αραμπατζής, αναφέρεται στη νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2026-2027 και στην έκβαση των διαβουλεύσεων με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως επισημαίνει, η νέα ρυθμιστική απόφαση σέβεται τον κόσμο των κυνηγών, ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της Πολιτείας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Αραμπατζής υπογραμμίζει την καθοριστική συμβολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, ώστε να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κόστος ανανέωσης των αδειών θήρας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Παράλληλα, τονίζει ότι διασφαλίζεται η οικονομική δυνατότητα των κυνηγετικών οργανώσεων να συνεχίσουν το έργο τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη θηροφύλαξη και τη διαχείριση της άγριας ζωής.
Η φετινή διαδικασία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΣΕ, επιβεβαίωσε την επιστημονική επάρκεια των στοιχείων, των μελετών και των επιχειρημάτων που καταθέτει διαχρονικά η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
